SPITALIZARE CONTINUA

Spital & Policlinica Sfantul Ioan din luna mai 2018 este în contract cu
Casa Judeţeană de Asigurari de Sănătate Maramures pentru internări în regim spitalizare continuă

Pachetul de Servicii Medicale de Bază


 

Serviciile spitaliceşti sunt de tip preventiv, curativ, de recuperare, de reabilitare medicală, paliative şi cuprind: consultaţii medicale de specialitate, investigaţii, tratamente medicale şi/sau chirurgicale, îngrijire, medicație, monitorizare și supraveghere, cazare și masă.

Servicii medicale spitaliceşti pentru patologia care necesită internare în regim de spitalizare continuă, în condiţiile prevăzute la capitolul II litera F pct. 3 din anexa nr. 1 la H.G. nr. 161/2016, cu modificările și completările ulterioare.

Criterii de Internare

Spitalizarea continuă are o durată de peste 12 ore.

Asistența medicală spitalicească în regim de spitalizare continuă cuprinde îngrijiri de tip acut și îngrijiri de tip cronic și se acordă cu respectarea următoarelor criterii de internare:

Pacienții care prezintă un bilet de internare de la medicul de familie sau medicul specialist pentru spitalizare continuă vor putea fi programați pentru internare, în funcție de afecțiune și de gravitatea semnelor și simptomelor prezentate și de disponibilitatea serviciilor unității spitalicești solicitate.

Serviciile medicale spitaliceşti în regim de spitalizare continuă se acordă pe baza biletului de internare eliberat de:


 

medicul de familie

medicul de specialitate din unităţile sanitare ambulatorii, indiferent de forma de organizare

medicii din unităţile de asistenţă medico-socială

medicii din centrele de dializă private aflate în relaţie contractuală cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

medicii care îşi desfăşoară activitatea în dispensare TBC, în laboratoare de sănătate mintală, respectiv în centre de sănătate mintală şi staţionar de zi psihiatrie, în cabinete de medicină dentară care nu se află în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate şi care se află în structura spitalelor ca unităţi fără personalitate juridică

medicii de medicina muncii

Ce Oferim

Spital & Policlinica Sfantul Ioan beneficiază de aparatură medicală de calitate, de ultimă generație, produsă de lideri mondiali în domeniu, între care menționăm: Comeg, Zeiss, Dräger, General Electric, ValleyLab, Getinge și alte branduri de top.

Specificațiile proiectului respectă liniile directoare ale standardelor internaționale de calitate pentru servicii medicale, punând astfel bazele uneia din cele mai importante unități spitalicești din România. 

Principala noastră preocupare este ca pacientul să se simtă în siguranță la noi, să beneficieze de tot confortul necesar. Pacienții internați la Spital & Policlinica Sfantul Ioan sunt întâmpinați cu amabilitate, fiindu-le oferite condiții de cazare și servicii ireproșabile, în rezerve de două paturi cu toate dotările necesare pentru confort și siguranță:


 

Condițiile de sterilitate asigurate în blocul operator sunt în conformitate cu standardele internaționale pentru camere curate și puritatea aerului. Un sistem unic pentru un spital din România, ce include filtrele special destinate, procedurile stricte de sterilizare și dezinfecție, politica de interzicere totală a accesului în zona curată fără purtarea echipamentului steril și politica de prevenire a infecțiilor garantează siguranța totală a actului operator.

 

Blocul operator este dotat la standarde inalte cu echipamente de chirurgie laparoscopica HD, aparatura performanta de electrochirurgie (cateter monopolar, bipolar si radiofrecventa), aparate de anestezie de ultima generatie si o unitate complementara de terapie intensiva. Un alt factor de noutate pentru spital il reprezinta sistemul de ventilatie cu flux laminar ce ofera un plus de  siguranta antimicrobiana pentru interventiile chirurgicale.

 

Interventiile chirurgicale oferite de Spital &Policlinica Sfantul Ioan sunt orientate cu predilectie catre chirurgia generala  laparoscopica sau deschisa si chirurgia vasculara. In urmatoarea perioada sunt preconizate interventii chirurgicale la fel de complexe si din alte arii de competente oferite de medici chirurgi din tara si strainatate.

Tipuri de Anestezie


Interventia Chirurgicala Tip Anestezie
Acces pentru dializa – Fistula arteriovenoasa anestezie locala/plex
Angioplastie - clasic anestezie generala/rahi/locala
Angioplastie cu balon anestezie locala
Arteriografie diagnostica anestezie locala
Biopsie artera periferica anestezie locala
Bypass aorto femural anestezie generala
Bypass femuro popliteu anestezie generala/rahi
Cateterizare venoasa sau arteriala anestezie locala
Desfiintare fistula arteriovenoasa anestezie locala/plex
Endarterectomia carotidiana anestezie generala/locala/plex
Flebectomii anestezie locala
Termoablatia endovenoasa cu Radiofrecventa (unilateral sau bilateral) anestezie generala/rahi
Termoablatia endovenoasa cu Radiofrecventa a perforantelor incompetente anestezie locala
Tratamentul chirurgical al varicelor hidrostatice prin stripping venos anestezie generala/rahi
Tratamentul chirurgical al anevrismului de aorta anestezie generala
Scleroterapie anestezie locala/fara
 • screening ESBL/MRSA
 • analize sange
 • EKG
 • Consult cardio +/- eco cord
 • Eco Doppler venos
 • Consult preanestezic

Conditii de Internare

Internarea pacientilor in Sectia Chirurgie se efectueaza doar in urma unui consult de specialitate al unui medic al Spital&Policlinica Sfantul Ioan, corespunzator nivelului de competenta al clinicii.

In momentul internarii, pacientul semneaza Contractul de prestari servicii medicale chirurgicale si Consimtamantul informat in vederea tratamentului/interventiei.

Internarea in vederea efectuarii unei interventii programate se face dimineata, in aceeasi zi in care are loc interventia. In acest interval se efectueaza analize de laborator, EKG si control cardiologic (la nevoie), etc.

 • Buletin de identitate/Carte de identitate
 • Trimitere (recomandare de internare) de la un medic specialist sau medic de familie aflat in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate
 • Card de sanatate
 • Dovada calitatii de asigurat (adeverinta de la locul de munca, adeverinta de elev sau student, cupon de pensie, sau adeverinta de la CAS)

Conditii de Externare

Pacientii sunt informati cu privire la data externarii de catre asistenta si medicul de tura.

 • Bilet de externare
 • Scrisoare medicala
 • Reteta
 • Certificat medical
 • Adeverinta medicala

Program de Vizite

09:30 – 10:30

19:00 – 20:00